Sådan undgår du ubudne gæster i påsken

Der står om få dage påske i kalenderen. Det betyder for mange danskere påskefri og -hygge, måske med en tur i sommerhuset.

Desværre benytter indbrudstyvene ikke helligdagene til at ’komme hviledagene i hu’ i gængs forstand. Påsken er derfor også højsæson for indbrud, da indbrudstyve er eksperter i at vurdere, hvornår chancen for at møde et tomt hjem er størst.

Vi har samlet nogle af de gode råd til, hvordan du kan mindske risikoen for indbrud i dit hjem. På den måde kan du forhåbentlig undgå, at nogle skønne fridage resulterer i, at du vender tilbage til et hjem, der har haft uindbudte gæster:

 

Er dine låse sikre?: Mange helt almindelige låse kan ’bankes’ op på ganske få sekunder. Indbrudstyvens værkstøjskasse indeholder ofte såkaldte bankenøgler, der er særligt kodede nøgler, som kan bruges til at dirke låsecylindre op med. Det kan derfor være en god idé at få en låsesmed til at vurdere, om dine låse er sikret bedst muligt, eller om du bør udskifte dem med mere sikre løsninger.

 

Tyven har sikkert også Facebook: Et godt råd er at vente med at dele din begejstring over den kommende ferie på de sociale medier, til du er hjemme igen. For du kan nemlig risikere at levere en servicemeddelelse til de forkerte, så indbrudstyvene ved, præcis hvornår de uforstyrret kan tømme dit hjem for værdier.

 

Lad dit hjem se beboet ud: Lad lys ved indkørsel og indgang være tændt. Installer tænd/sluk-ure på lamper og musikanlæg. Træk gardiner for i soveværelset, men ikke resten af huset. Lad det rode lidt – efterlad lidt opvask, lad en åben avis ligge på bordet og stil en kurv med vasketøj på gulvet.

 

Frist ikke tyven: Lad ikke computere, iPads, penge, smykker og andre værdigenstande ligge synligt fremme, så de kan ses udefra. Sørg for, at værktøj og stiger ikke står frit fremme udenfor, så du ikke gør det nemmere for tyven at skaffe sig adgang til huset.

 

Alliér dig med din nabo: Aftal med din nabo, at I passer hinandens hus, når I er på ferie. F.eks. ved at tømme postkassen, parkere bilen i den tomme indkørsel, slå græsplænen, hænge vasketøj op i haven, putte skrald i skraldespanden og køre den ud til vejen, når den skal tømmes. Derved virker dit hjem beboet.

 

Nabohjælp.dk: Tilmeld dig ordningen Nabohjælp. Ordningen forebygger hvert fjerde indbrud. Du kan via ordningen sende og modtage advarsler, hvis der sker noget mistænkeligt  i dit nærområde. Og du kan få flere gode råd til, hvordan du forebygger indbrud i dit hjem.

 

Wulff & Partnere ønsker dig en rigtig god – og forhåbentlig indbrudsfri – påske!