Om Viborg

Viborg er i vækst på mange fronter. Apples indtog i byen vidner om dette. Men også initiativer som den nye søpark Sønæs, Banebyen, De Fem Hald’er og andre oplevelses-prægede projekter kendetegner Viborg som en fremsynet by.

Historiens vingesus fornægter sig heller ikke i Viborg. Domkirken med dens bibelhistoriske fortællinger udsmykket af Joakim Skovgaard, de gamle brostensbelagte gader i latinerkvarteret, klostre, kirker og stænderpladser fortæller om Viborg som gejstlig tingby i tusind år. Vestre Landsret har hovedsæde i Viborg og har opført et nyt arkitektonisk mesterværk med udsigt over søerne.

Med eventen ”Snapsting – Viborg Hærvejsfestival” griber domkirkebyen tilbage i en 200-årig historie og har genoplivet fortiden i en moderne sammenhæng og gennem en uge i juni summer byen af liv, handel, koncerter, kultur, fest og debat.

Om sommeren blæses også til kamp i det internationale Generation Handball, der cementerer Viborg som sportsby. Året rundt er der sportsaktiviteter og stævner i byen – på gymnastik- og idrætshøjskolen, i byens fodboldklub Viborg FF., i Viborg HK og i de mange foreninger og løbeklubber.

Uddannelser i Viborg
Viborg tilbyder 26 folkeskoler, syv specialtilbud, ni efterskoler og ti friskoler. De unge kan vælge mellem 45 forløb på erhvervsuddannelserne og fem gymnasiale uddannelser – og så har Viborg landets eneste animationsskole, Animation Workshop, der holder til i det kreative miljø omkring den nedlagte kaserne i midtbyen.

Viborg vrimler med eksportvirksomheder. På byens privatskole kan elever gå i international skole – også på Viborg Katedralskole, der har åbnet internationale linjer. Det hele bakkes op af kommune og erhvervsråd, der vil stimulere internationale relationer og skabe gode vilkår for dem, der ønsker at flytte til byen.

Viborg har bevaret handelsmiljøet i byen. Unge skatere, studerende, familier og pensionister blander sig i gadebilledet. Kulturlivet udspiller sig i Tinghallen, Paletten, Viborg Teater, biografen og på museerne – og cafe- og restaurantlivet udfolder sig for enhver smag.

Læs mere om Viborg her.

Billede
Billede
Billede
Billede
Billede
Billede

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og bliv informeret direkte, når der er nyheder fra Wulff & Partnere.