Sct. Laurentii Vej 6 · 8800 Viborg

Sct. Laurentii Vej 6 · 8800 Viborg

✕ Luk
Set fra haven
✕ Luk
Stueplan

Hjemme hos arkitekten på Sct. Laurentii Vej

Hvis nogen ved, hvordan man skaber en bolig, der giver livskvalitet og velvære de bedste rammer, så er det arkitekter. Og præmieeksemplet må derfor være at se på, hvordan arkitekten selv bor. Det er præcis, hvad vi skal her på Sct. Laurentii Vej i Viborgs Katedralskolekvarter – omtrent 100 meter fra Nørresø.

Her er tale om et klassisk eksempel på ” nyt møder gammelt” . Grundkernen er en smuk villa fra 1927, som er opført i to fulde plan. Huset præsenterer sig med afdæmpet gråpudset facade, hvide sprossevinduer og et rødt, halvvalmet tegltag. I 2000 fik huset en tilbygning, der med sine rene, stringente linjer skaber kontrast.

Indtil nu har villaen været anvendt til beboelse og tilbygningen som tegnestue. De kolde tal siger 160 boligkvadratmeter, et erhvervsareal på 82 m2 (kan ændres til boligareal) samt en kælder på 80 m2. Begge bygninger fremstår i flot moderniseret stand, og der er anvendt materialer af høj kvalitet – eksempelvis er her brede gulvplanker fra Dinesen Gulve, mens alt interiør er fra Boform.

At boligens indre er indbydende siger næsten sig selv, og det ses bedst i detaljerne. I køkkenet skaber den elegante, tynde bordplade harmoni med de grebsfri elementer. Hele væggen bag det integrerede gasblus er et stænkpanel, der giver det et endnu mere eksklusivt udtryk.

Spisestuen foran køkkenet fortsætter naturligt ind i opholdsstuen til den ene side, mens rumforløbet i modsatte side fører ind i erhvervsafdelingen. En velvalgt indretningsdetalje, der virkelig binder huset sammen til én samlet enhed. Både fra stuen og spisestuen er der udgang til en hævet træterrasse.

En smuk trappe i entréen fører op på førstesalen, hvor der venter tre fine soveværelser, et badeværelse samt et arbejdsværelse. Det største soveværelse har indbygget bogreol, og et stort walk-in-closet. Arbejdsrummet kan omdannes til et værelse, hvis I har brug for det, og herfra er der kig til søen.

Kælderen giver flere gode disponible rum og en masse ekstra kvadratmeter at gøre godt med. Den har indgang udefra og er også indrettet med vaskerum.

Der venter også mange spændende anvendelsesmuligheder i tegnestuen (perfekt til som stor lys opholdestue med brændeovn). Her fører en trappe ned i et stort, højloftet rum, som er lyst og særdeles indbydende – og det har tilmed et fint, lille orangeri med udsigt til haven.

Også haven er anlagt efter arkitektens hoved. Der er flisegang rundt om ejendommen og flere terrasser, der gør det muligt at nyde solen på alle tidspunkter af dagen. De mange bøgehække, hjælper til at ramme haven ind og deler den op i flere rum.

Meget er allerede skrevet, men der er stadig meget at fortælle om denne klasseejendom i Viborg. Vi glæder os til at vise den frem!

Sagsnummer
B2738PW
Ejendomstype
Villa, 1 fam.
Kontantpris
5.700.000
Ejerudgift pr. mdr.
3.560
Boligareal
242
Kælder
80
Grund
817
Carport
21
Værelser/Heraf stuer
7/4
Byggeår/ombygget
1927/2000
Energimærke
D
Peter Wulff Valuar, ejendomsmægler 8110 1652 pw@wulffpartnere.dk