Sct. Leonis Gade 14, 8800 Viborg

Præmieret palævilla i hjertet af Viborg

I Leonis Gade i hjertet af Viborg ligger denne palævilla højt hævet med en fortryllende udsigt over Søndersø.
 
Villaen er samtidig en del af byens gamle latinerkvarter med kirker, brostensbelagte gader, gamle gadelamper i smedejern, gågaden og Borgvold rundt om hjørnet.
 
Der er her tale om et klasseeksempel på gennemført bygningshåndværk fra 1918, og villaen er mesterligt renoveret fra kælder til kvist i 2008, hvor den blev præmieret af Viborg Kommune for sin smukke byggestil ude og inde. Overalt finder man de originale detaljer, der understreger den oprindelige stil. Med et etageareal på 438 atmosfærefyldte, stilfulde og, ikke mindst, velholdte kvadratmeter i fire plan og heraf en veludnyttet kælder på 120 kvadratmeter er dette en bolig i den absolut bedste ende af skalaen.
 
Fra gadeplan træder man ind via et stateligt indgangsparti ind i den store sittinghall, hvor man straks bemærker villaens volumen, elegante stil og gedigne håndværk. Fra hallen er der adgang til flere opholdsrum, blandt andet en stor stue med søudsigt og udgang til skøn udsigtsterrasse.
 
Første sal byder på flere værelser, smuk gangareal/repos, badeværelse og et fantastisk skønt opholdsrum med søudsigt. Fra dette rum er der adgang til en altan, hvor man kan nyde den skønne panoramaudsigt over Søndersø og samtidig registrere lidt af byens puls i nærheden.
 
Anden sal befinder sig lige under det flotte Mansardtag med sortglaseret tegl, som på bedste vis markerer byggestilen. Kvisten er ét åbent rum med søudsigt gennem skråvinduerne og skøn atmosfære. Fra både hall og baggang er der adgang til fin underetage, der er særdeles anvendelig.
 
Her findes flere disponible rum som gæsteværelse, teknikrum, vaskerum, toilet, gangarealer og ikke mindre end fem depotrum, der kan fungere som både opbevaringsrum, vinkælder, viktualierum, billiardrum, hjemmebiograf eller hvad det skal være.
 
Grunden tæller 571 kvadratmeter og er opbygget i nogle forskudte plan med havetrappe i centerlinje, bøgebuske, græsarealer og en mindre solterrasse på nederste plan.
 
I tillæg til selve ejendommen findes desuden en muret garage.
 
Tag med Wulff & Partnere på en helt særlig oplevelse i denne imponerende palævilla med en pragtfuld placering.

Kontakt os

Kontakt os

Bestil fremvisning

Bestil salgsmateriale

ANDRE KUNDER HAR OGSÅ SET