Lyngdalen 16 · 8800 Viborg

Lyngdalen 16 · 8800 Viborg

✕ Luk
Set fra haven
✕ Luk
Stueplan

Arkitekttegnet retro-fortolkning af herskabsvillaen

Forestil dig en arkitekttegnet 60er-villa, der ligger tilbagetrukket og højt hævet på en kuperet og frodig grund. Og kombiner så dette med et boligareal på svimlende 334 kvadratmeter og en boligstil, der kunne kaldes en retro-fortolkning af herskabsvillaen. Hvis dette lyder som din drømmevilla, skal du blot indstille din gps på Lyngdalen 16, og så er du hjemme.

For i det rolige, sønære boligkvarter i Overlund ligger denne unikke villa, tilbagetrukket og højt hævet på den skrånende grund i det skovlignende område. Villaen er tegnet af den kendte og hædrede danske arkitekt Jakob Blegvad, der står bag utallige ikoniske bygninger i hele landet, der lige som denne villa demonstrerer hans mangesidige fortolkninger af modernistisk bygningskunst. Læg bl.a. mærke til de rene, enkle linjer uden unødvendig pynt eller anden symbolik end den, der ligger i den stringente, arkitektoniske streg og gentagelserne, f.eks. i aflange vinduer på række.

Èt af 60ernes vigtigste boligidealer var et hjem i tæt kontakt med haven, og Blegvad har netop formået både at udnytte det kuperede terræn til boligens fordel ved at placere villaens på et plateau på grunden. Villaen ligger derfor med skønt vue over området og søkig i privat tilbagetrukkethed fra den ellers yderst rolige vej.

Villaen er opført i 1969 til den nuværende ejer og fremstår original i indretning og materialer. Der er værnet om villaen med stor omhu og al nødvendig pleje, bl.a. med nyt tag i 2014 og nyt varmeanlæg i 2019. Villaen fremstår dermed som et velplejet og autentisk eksemplar på en eftertragtet villatype fra en ikonisk periode.

Dertil kommer, at du her får en sjælden kombination af rummelighed og bedre borgerskab-fornemmelse. For villaen byder på hele 334 kvadratmeter i to plan med bl.a. hele fem soveværelser med adskillige garderoberum, tre stuer en suite, heraf et bibliotek, aktivitetsrum og vinkælder.

I stueplan træder du ind i den præsentable entré, hvor du finder gæstetoilet og garderobe. Stueplan er primært helliget familiens private gemakker med en værelsesgang med fire værelser med tilhørende badeværelse med badekar og toilet og tre garderoberum. Du får også separat forældreafdeling med badeværelse med badekar og garderobe. Stueplan rummer også aktivitetsrum, bryggers med vaskefaciliteter og vinkælder.

Via trappeløb i glasgang på siden af huset når du førstesalen, hvor du både får lofter til kip, store fællesrum og ikke mindst kig til Nørresø. Første sal byder på stort køkken med ildsted og udgang til haven samt tre store stuer en suite efter en traditionel, herskabelig opdeling. Du får derfor både stor spisestue, bibliotek med originale teaktræsreoler samt opholdsstue med ildsted og udgang til terrasse.

Til villaen hører også garage med dobbeltporte og redskabsrum.

Lad Wulff & Partnere vise dig denne arkitekttegnede retro-fortolkning af herskabsvillaen, der ligger tilbagetrukket og højt hævet i skovlignende område.

Sagsnummer
B3276PW
Ejendomstype
Villa, 1 fam.
Kontantpris
6.400.000
Ejerudgift pr. mdr.
6.088
Boligareal
334
Kælder
206
Grund
2.087
Garage
47
Værelser/heraf stuer
8/3
Byggeår/ombygget
1969/2014
Energimærke
D
Peter Wulff Valuar, ejendomsmægler 8110 1652 pw@wulffpartnere.dk