Ørrisvej 9, Ørris · 9500 Hobro

Nyhed

Ørrisvej 9, Ørris · 9500 Hobro

✕ Luk
Udendørs
✕ Luk
Alle plan (1x1)

Historiens vingesus ved Hærup Sø

Denne ejendom har gennem sine snart 200 års levetid været ramme om og vidne til generationer af levet liv. Det er netop det unikke ved denne ejendom, at man mærker historie og natur smelte sammen i unik bondegårdsidyl. Den historiske landejendoms nuværende ejer har sat en ære i at bevare den originale sjæl i den snart 200 år gamle ejendom. Den er nu klar til at blive videregivet til en ny ejer, der vil værdsætte, værne om og bygge videre på fortidens unikke karakteristika.

Ejendommen er smukt og privat beliggende mellem Viborg og Hobro, direkte ved Hærup Sø i et kuperet, naturfredet område formet af istidens smeltevand og middelalderens agerbrug og med eng, hede, skov og sø. Du kan derfor se frem til en hverdag med vandre-, bade-, sejl-, fiske- og mange andre ture i den skønne natur lige uden for døren. Området er klassificeret som Natura 2000, en betegnelse for beskyttede naturområder i EU, der skal bevare og beskytte naturområder og vilde, sjældne eller truede dyre- og plantearter. Du kan derfor være sikker på at undgå bl.a. nyplantning, sommerhusbyggeri og råstofgravning.

Du kan også være sikker på, at der er langt mellem de oprindelige, firlængede bondegårde som denne ejendom med et hav af muligheder. Måske er I den store familie, der drømmer om et liv med masser af plads i naturskønne omgivelser og måske hestehold, måske er du kunstneren, der ønsker at have stort atelier, eller terapeuten, der har behov for god plads til klinik eller kursusvirksomhed, eller I er ægteparret, der vil udleve en drøm om Bed & Breakfast. Der er mange muligheder i denne ejendom, men med idyl, ro, plads og naturrigdom som fælles fortegn.

Ad en allé ankommer du til ejendommen, som er en klassisk, firlænget gård med stuehus, stalde og lade, der indeholder alle elementer i klassisk bondegårdsstil: stråtækt tag, hvidkalkede bindingsværkmure, sprossede vinduer og synlige loftsbjælker. Overalt hviler den form for særegen sjæl, som man kun kan opleve i ejendomme med historiens vingesus intakt. Forestil dig for eksempel, hvordan generation efter generation har været samlet foran brændeovnens varme og ro.

Stuehuset rummer bl.a. seks værelser, en stor stue, køkken-alrum med viktualierum, stort bryggers med vaskefaciliteter og flere disponible rum. Hertil kommer også en særskilt gæstefløj med værelser, badeværelse og køkken. I ejendommens atrium finder du en gårdsplads med pikstensbelægning og et stort, gammelt træ med specialdesignet bord-bænkesæt, hvor I kan sidde i skyggen under træets krone med en bog eller en god samtale.

Ejendommen er omgivet af parklignende have og fredet natur, så langt øjet rækker.

Der er mulighed for at tilkøbe ekstra jord til ejendommen.

Lad Wulff & Partnere vise dig en historisk landejendom med vandre-, bade-, sejl-, fiske- og mange andre ture i den skønne natur lige uden for døren.

Sagsnummer
B3249MB
Ejendomstype
Fritidslandbrug
Kontantpris
1.995.000
Ejerudgift pr. mdr.
3.149
Boligareal
109
Grund
63.970
Værelser/heraf stuer
5/1
Byggeår/ombygget
1827/
Energimærke
G
Mikael Borved Ejendomsmægler 3021 4401 mb@wulffpartnere.dk