Rughøjen 8 · 8800 Viborg

Rughøjen 8 · 8800 Viborg

✕ Luk
Terrasse
✕ Luk
Stueplan

Rummelig retroklassiker på Rughøjen

På højdepunktet af den skrånende grund finder du dette klassiske eksempel på, hvordan skøn 60ér-arkitektur aldrig går af mode. Den modernistiske arkitektur har vist sig at være langtidsholdbar og passer godt til nutidens krav og boligdrømme. Mange nyopførte boliger er i dag inspireret af 1960’ernes modernistiske funkisstil med rene linjer og en funktionel planløsning, og også retrobølgen med ikonisk design har bidt sig fast som eftertragtet for mange boligsøgende. I denne villa får du den ægte vare fra en ikonisk tid, og så er klimaskallen tilmed optimeret for 10 år siden.

Selv om du er i smørhullet af det familievenlige Overlund, giver villaens placering i det kuperede terræn dig følelsen af at være omgivet af skov og slugt. Samtidig kan Nørresø skimtes 200 meter fra grunden. Villaen er indlejret i grundens skrånende terræn, med samspillet og en velfungerende overgang mellem ude og inde i fokus.

Grundens skrånende terræn skaber flere niveauer, og højest på grunden finder du den velbevarede 60ér-villa. Man har udnyttet den skrånende grund til at sikre udsyn og udsigt ved at placere stue øverst med udsigt og altan og ved at inddrage kælderen som beboelse med direkte adgang til haven. Villaen er opført i gule sten og med en gennemgående linje af mørkegrå nuancer på bl.a. døre, vinduer og udhæng. Klassiske karakteristika som built up-tag, teaktræslåger med originale greb, teaktræslofter og store, kvadratiske vinduer understreger villaens enkle og minimalistiske arkitektur.

Villaen er opført ud fra en funktionel planløsning. Du træder ind i en rummelig og lys entré, der først fordeler til gæstetoilet, badeværelse med toilet og tre værelser, heraf stort forældresoveværelse med masser af indbyggede skabe.

Fra entréen fortsætter du videre til en stor vinkelstue inddelt i opholds- og spisestue og med brændeovn, store vinduer, glasdøre i facadevæggen og udgang til udsigtsaltan med vue over haven og kig til Nørresø. Fra stuen er der indgang til husets hyggelige og rustikke køkken-alrum med masser af skabs- og spiseplads.

Villaens kælderplan ligger i grundplan og indeholder vaskerum/værksted samt et stort, lyst rum i boligkvalitet. Rummet kan anvendes som ekstra stue, værelse, aktivitetsrum, herrerum, bar, bibliotek mm.

Fra kælderen er der direkte udgang til en skøn, lukket have inddelt i flere niveauer og afdelinger, der giver mulighed for ugeneret ophold i haven. Her er masser af opvokset beplantning og flere gode terrasser og solpladser på begge sider af huset. Der er desuden opført carport. Villaen er med opdateret klimaskal.

Lad Wulff & Partnere vise dig denne rummelige retroklassiker på Rughøjen, hvor klassisk 60ér-arkitektur smelter vellykket sammen med det kuperede terræn.

Ejendomstype
Villa, 1 fam.
Boligareal
165
Kælder
43
Grund
967
Carport
24
Værelser/Heraf stuer
5/1
Byggeår/ombygget
1963/2010
Energimærke
D