Rosenstien 5, Birgittelyst · 8800 Viborg

Nyhed

Rosenstien 5, Birgittelyst · 8800 Viborg

✕ Luk
Set fra haven
✕ Luk
Alle plan (1x1)

Når det regner, dufter her af Sverige

Nok har denne 70er-villa fået en face lift. Men under den moderne og strømlinede facade flyder stadig sjælen fra 70-erne, som vores tid i stigende grad søger tilbage til. Det gælder både de arkitektoniske islæt og kvaliteter, men i lige så høj grad værdierne og stemningen fra da far var barn, med det tilbagelænede, rolige og frie familieliv i de trygge parcelhuskvarterer i tilpas afstand fra det forjagede liv i storbyen.

Ro og tryghed finder du masser af i denne stilfulde etplans-villa i kanten af naturskønne Birgittelyst, hvor du blot skal læne dig godt tilbage i den specielle følelse af mennesker og natur i forening. Det siges, at når det regner, dufter her af Sverige. Dét på trods af, at vi kun er få kilometer syd for Viborg. Det rolige boligområde med de tidstypiske, gedigne og rummelige parcelhuse begyndte at skyde op mellem nåletræerne i 60-erne og 70-erne. Men det er bestemt ikke et område, der har stået stille i en tidslomme siden da. Her er nemlig mange gode eksempler på, hvordan man kan lade boligen følge med tidens tendenser og krav.


Boligen på Rosenstien 5 er et forbilledligt og bæredygtigt eksempel på, hvordan du, i stedet for at vælge at bygge nyt, kan udnytte parcelhusets potentialer og forvandle en utidssvarende bolig til en moderne klassiker med sjælen fra den oprindelige arkitektur intakt. Boligen er gennemgribende om- og tilbygget ud- og indvendigt i 2011, bl.a. med ny facade, nyt tag, nye døre og vinduer. For blot at starte udefra, for indvendigt fortsætter opdateringen overalt på de 196 kvadratmeter, hvor også bl.a. køkken, badeværelse og toilet er ført op til nutidig standard.

Med de mange og veldisponerede kvadratmeter er her rigelig med plads til den store familie. Boligens rum fordeler sig efter en tidstypisk og kollektivinspireret planløsning, der hylder såvel behovet for privatlivet i den separate værelsesafdeling med i alt fire værelser som nærheden og fællesskabet i de store fællesarealer i det enorme køkken-alrum og de store stuer. Boligen rummer derudover også bl.a. bryggers med vaskefaciliteter samt et værksted.

Boligens grundplan er i terrænplan, hvilket – sammen med de store glaspartier i huset – sikrer en følelse af at være tæt forbundet med den omkransende, sydvendte og opvoksede have. Her er der gamle, høje træer, flere gode solpladser, og der er etableret stilfuldt drivhus, som også kan fungere som havepavillon.

Lad Wulff & Partnere vise dig en familiebolig med masser af muligheder for at nyde naturen både på matriklen og den vildere natur tæt på ejendommen.

Sagsnummer
B3102PW
Ejendomstype
Villa, 1 fam.
Kontantpris
2.395.000
Ejerudgift pr. mdr.
2.469
Boligareal
196
Grund
1.113
Carport
20
Værelser/Heraf stuer
6/2
Byggeår/ombygget
1971/2011
Energimærke
C
Peter Wulff Valuar, ejendomsmægler 8110 1652 pw@wulffpartnere.dk