Peter Wulff om Carte Blanche

 

Peter Wulff er blevet ny formand for egnsteatret Carte Blanche. Herunder fortæller han, hvorfor han sagde ja til det.

Vores egnsteater Carte Blanche, under kunstnerisk ledes af Sara Topsøe-Jensen, er en kulturgave til børn og voksne i Viborg. Som ny formand kommer jeg med et ønske om, at flere skal lære det lille alternative teater bedre at kende.

Jeg tror på undring og refleksion for bedre læring. Jo bedre vi forstår vores omverden, jo bedre forstår vi os selv. Jeg er af den opfattelse, at vi skal lære at udfordre os selv på tanker og ord. Det er det egnsteater Carte Blanche blandt andet kan. Det er en af grundene til, at jeg har sagt ja til at blive formand for Carte Blanche.

Jeg tror, de fleste er enige I, at vores vigtigste ”råstof ” i Danmark, er vores viden og evne til kreativ udvikling. I min optik er vores uddannelsessystem desværre ramt af et ”12 tals-syndrom” . Mange børn og unge under uddannelse kræver et 12 tal, og ønsker kun at vide, hvordan de kan få det. Det mener jeg er trist for vores fremtid. Vi opnår på den konto nemlig ikke hele mennesker, som tør tage chancer og finde alternative veje med risiko for at fejle. Da Colombus rejste ud, kunne han ikke være sikker på at komme tilbage. Da vi første gang rejste til månen, var vi ikke sikre på, at det ville ende godt. Men vi havde tænkt anderledes, og dermed flyttet os selv og hele menneskeheden.

Små børn evner at tænke frit, uden fordomme og forudindtagethed. Jo længere vi kan bevare denne evne, jo mere kreativt, abstrakt og reflektorisk grundlag har vi for vores fremtid.

Egnsteateret Carte Blanche er efter min mening et lokalt bidrag til dette og derfor har jeg valgt at blive formand for det.

Kom, se og og mærk Carte Blanche. Velkommen!

 

Peter Wulff, fm.

Tilbage